Min kundsida

Aromaterapi, Massage, Tips & Trix

De 13 gyllene reglerna för massage med eteriska oljor

1. Tvätta händerna noggrant före och efter eventuell aromatisk massage.

Även små och korta! Före, för hygien och efter, för att undvika att ha eteriska oljor på händerna. Du kan glömma och sedan ta med fingrarna för ögonen. Obehagligt!

2. Säkerhetstestning.

Du har känslig hud, du vet inte hur den kommer att reagera på en aromatisk massage? Har du hört talas om allergier mot eteriska oljor och är du orolig för en hudreaktion?Vissa skinn, mer reaktiva än andra, förtjänar att testas genom att applicera ett litet ”prov” på dem. Lägg bara 2 droppar av den berörda blandningen på insidan av handlederna eller i armbågskroken. Vissa rekommenderar att sedan täcka med ett bandage och ta bort det efter 12 timmar: i frånvaro av rodnad är det ingen fara att använda din aromatiska massageolja på större delar av kroppen. Men i verkligheten ger bandaget inte mycket, speciellt om man är mer reaktiv mot sitt ”lim”! Det är upp till dig: med eller utan, det viktiga är att din hud inte är irriterad, röd eller kliande. Detta kallas säkerhetstestet.

3. Om du förbereder dina blandningar själv, använd endast råvaror (eteriska oljor och vegetabiliska oljor) av utmärkt kvalitet.

För eteriska oljor:

Alla är inte av samma kvalitet. Sikta på ”100% naturligt, 100% rent och 100% totalt”. Dessa omnämnanden garanterar en odenaturerad eterisk olja, inte ”blandad” med andra ämnen – syntetiska eller naturliga – av lägre kvalitet: du är säker på att dra full nytta av de aktiva ingredienserna. ”Ekologisk” (ekologisk och ekologisk kosmetika) går ännu längre, förutsatt att den kontrolleras av ett erkänt certifieringsorgan, som Ecocert, till exempel. En annan intressant detalj: omnämnandet av HEBBD (Eterisk olja botaniskt och biokemiskt definierad) bevisar att den eteriska oljans variation, art och botaniska kemotyp är kända, refererade och analyserade. Köp helst dina eteriska oljor och vegetabiliska oljor på apotek eller apotek, där kontrollgarantier kan lämnas på enkel begäran och där spårbarheten är total. Akta dig för mindre säkra kretsar, som Internet (såvida det inte är ett varumärke känt för sin kvalitet som Puressentiel) eller gatuförsäljare.

För vegetabiliska oljor:

Extraherad kall och organisk, den är idealisk. Din hud förtjänar inget mindre. Det skulle vara ologiskt att erbjuda honom eteriska oljor av hög kvalitet i ett mediokert medium…

4. Av säkerhetsskäl rekommenderas det inte att använda eteriska oljor för gravida kvinnor och små barn.

I verkligheten gäller denna sysselsättningsbegränsning främst den interna vägen, och endast ett fåtal eteriska oljor kan verkligen vara farliga. Men i avsaknad av råd från en specialist, följ detta ”förbud”.

I synnerhet ingen magmassage för gravida kvinnor eller bröstmassage för en ammande mamma! Å andra sidan kan du använda specifika produkter för barn utan någon risk (till exempel ” Bébé Détente ” eller ” RESP OK® ” balsam), de är specialdesignade med eteriska oljor som är lika skonsamma som de är aktiva. Och att lindra en blivande mammas ryggsmärtor med hjälp av en aromatisk lavendelmassage kan bara göra gott!

Uppmärksamhet!

Undvik eteriska oljor som innehåller ett högt innehåll av terpener, ansvariga för krampanfall hos små barn. Detta är fallet med citron, kanel (liksom många kryddor), tall, kryddnejlika, anis, fänkål, tymol timjan, oregano, eteriska oljor ”med kamfer”, mynta.

5. Atmosfären och att bygga upp förtroendet räknas lika mycket som gästens precision.

Om du masserar en älskad, ett barn, en vän… kommer du lätt att bli förlåten för en ungefärlig rörelse, men inte ett rum som är för kallt, för ljust eller bullrigt till exempel. Ta dig tid, installera ”mottagaren” bekvämt, lyssna på den andre (eller på dig själv vid självmassage), ge mjuk musik om det behövs, tänk på inget annat än vad du gör.

6. Värm upp händerna innan du börjar massera.

Och se till att på samma sätt värma din olja, antingen i händerna eller genom att doppa flaskan i ljummet vatten. Inget värre än iskalla händer och kall olja på huden! Självklart får det inte brinna heller: värm inte din flaska i mikron!

7. Oavsett om du masserar din egen kropp eller någon i din närhet.

Om du inte längre vet vart du ska lägga händerna eller göra dina gester, fortsätt långsamt att massera i riktning mot muskeln, följ den naturliga muskelkurvaturen; till exempel för vaden, längs benet från botten till toppen, inte vinkelrätt. Och låt dina instinkter vägleda dig!

8. Undvik att ta bort händerna från kroppen under massagen.

Håll alltid kontakt med den masserade personen. Om du behöver ta mer olja, ta tag i flaskan med ena handen, men lämna den andra platt på huden på personen som masseras.

9. Applicera aldrig eterisk olja på slemhinnor.

Slemhinnorna är alla kroppsområden som är kantade med ett tunt lager av fuktig hud (ögon, näsborrar, mun, könsorgan).

10. En massage ska ALDRIG göra ont eller göra smärtan värre.

I alla fall av kronisk sjukdom, mycket gammal eller försvagad person, sök råd från en sjukvårdspersonal innan du påbörjar aromatisk massage.

11. Om eterisk olja stänker i ögonen, skölj snabbt och försiktigt med vegetabilisk olja.

Speciellt inget vatten (såvida det inte är ditt enda alternativ i frånvaro av vegetabilisk olja). Principen är att späda ut den eteriska oljan så mycket som möjligt i den vegetabiliska oljan. En eterisk olja kan dock inte spädas i vatten!

12. Tvinga aldrig fram en massage.

En person som inte vill bli masserad kommer förmodligen inte att dra någon nytta av sin session.

13. Efter en aromatisk massage sköljer du inte!

Vi sveper in oss i en varm och mysig morgonrock i minst 10 minuter, sedan klär vi på oss eller… vi går och lägger oss beroende på tid på dagen.

Använd växter och eteriska oljor med försiktighet. Före användning, läs noggrant igenom informationen och försiktighetsåtgärderna för användning.

Cookie Consent with Real Cookie Banner