Min kundsida

Löss, Naturlig hälsa & välmående, Tips & Trix

Hur blir man av med huvudlöss på ett naturligt sätt?

Visste du att?

1 av 3 barn mellan 5 och 10 år är lössangripna*! Tillbaka till skolan är en idealisk tid för löss att spridas på grund av nära kontakt mellan barn. Överföring sker direkt via head-to-head kontakt eller indirekt med hjälp av delade borstar, kammar, hattar, …etc. Renlighet har inget att göra med löss som är mycket resistenta mot tvål och vatten. Verklig mardröm för föräldrar, invasionen, ibland återkommande, måste behandlas effektivt!

LUSENS LIVSCYKEL

Livscykeln för en lus varar cirka 50 dagar. Lösen förökar sig snabbt, så du måste agera snabbt.

  1.  GNETT: En gnett är ägget som läggs av lushonan. Gnetter kläcks efter cirka 7-8 dagar. Det producerar ett ”cement” (lim) som gör att det kan fästa på håret. Honlöss lägger 5 till 10 ägg om dagen.
  2. LARVER: Det här är ”baby” lusen. Larven når vuxen ålder och kan lägga nits om 2 veckor. Redan i detta skede kan den röra sig och förorena en individ. Den går igenom 4 fällningsperioder innan den når vuxen ålder.
  3. LÖSS: Den andas genom 9 par andningsöppningar som kallas ”mikropyler”. En lus som är kapabel att lägga nit, lever i genomsnitt i cirka 30 dagar i detta larvstadium till slutet av sitt liv. Utanför huvudet dör den inom 4 till 12 timmar.
cycle of lice

Har mitt barn löss?

Klåda i hårbotten är ofta de första tecknen på huvudlöss. Irritation i hårbotten orsakad av repor kan tyda på närvaron av löss.

Vad ska jag leta efter?

Undersök hårbotten, särskilt bakom öronen och nära nacken, längs hårfästet.

Hur ser en lus ut?

Huvudlus är en liten insekt, synlig för blotta ögat, ungefär lika stor som ett sesamfrö (2 till 3 mm), som lever i hårbotten och livnär sig på mänskligt blod. Den har sex ben beväpnade med tång som används för att hålla fast vid håret, de rör sig mycket snabbt, vilket förklarar varför det är så svårt att fånga dem.

Hur kan jag se skillnad på gnetter och mjäll?

Gnetter är lusägg och de är genomskinliga vita, lätta att se med blotta ögat och svåra att ta bort när de är vid liv. Till skillnad från mjäll kommer inte gnetterna ut när man borstar eller tvättar håret.

Hur fick mitt barn löss?

Tillbaka till skolan är en idealisk tid för löss att spridas på grund av nära kontakt mellan barn. Överföringen av lössen sker direkt genom kontakt mellan två barn (rörande av hår). Indirekt överföring är möjlig om föremål som kammar och borstar delas. Kom ihåg: Löss kan inte flyga, hoppa eller överleva längre än 4 till 36 timmar bort från hårbotten.

Hur blir man av med löss?

Det finns två typer av lösningar mot löss: behandlingar med användning av repellenter och produkter som verkar mekaniskt. Precis som mikrober med antibiotika har lössen under de senaste 10 åren utvecklat resistens mot repellenter. Vanligtvis är dessa repellenter neurotoxiska, mycket aggressiva och irriterande för hårbotten. Den nya generationen anti-löss verkar mekaniskt genom kvävning och kväver lössen. Lösen är belagda med feta ämnen som blockerar deras andningsöppningar. Löss kan inte utveckla resistens mot denna typ av produkter.

Hur väljer man rätt produkt?

Produkten ska vara effektiv, praktisk, naturlig, ofarlig och agera snabbt. Den behöver döda löss, larver och nits genom mekanisk asfyxi. Dess effektivitet måste bevisas genom laboratorietester. Formulan måste vara skonsam mot hår och hårbotten (inga neurotoxiska avstötande medel), från 100% naturligt ursprung och ofarlig för miljön. Helst ska den vara effektiv från första appliceringen, lätt att använda och med en behaglig doft. Den bör agera snabbt för att undvika lång exponeringstid.

FÖR EN 100 % NATURLIG OCH EFFEKTIV LÖSNING, UPPTÄCK DEN PURESSENTIALA ANTI-LUSRITUALEN:

 1: BEHANDLA FÖR ATT ELIMINERA LÖSEN

lotion mot löss

Puressentiel anti-lusbehandlingslotion är DEN 100 % naturliga radikalbehandlingen mot dessa små inkräktare, effektiv från första appliceringen  ! Dess neurotoxiska insekticidfria formel kombinerar 6 vegetabiliska oljor (sötmandel, kalophyllum, kokosnöt, jojoba, ricin och solros) och 4 eteriska oljor (tea tree, kryddnejlika, äkta lavendel och rosenpelargon) med lugnande och återställande egenskaper, idealiska för att lugna kliande skalp.

Den runda flaskan med Puressentiel anti-lusbehandlingslotion garanterar utmärkt grepp och dess applikatorkanyl exakt inriktning, rad för rad. Puressentiel anti-lus behandling lotion är en medicinsk utrustning. Finns i 100ml, 100ml +

kamformatoch även 200ml + kam

puressentiel anti-lus behandling mask schampo

Puressentiel 2-i-1 behandlingsmaskschampot är lösningen för både behandling av löss, lösslarver och nit, men även för att tvätta hår. Den vegetabiliska kokosoljan som består av gör det möjligt att blockera parasiternas andningsöppningar och kväva dem. 30 minuters exponering är tillräckligt, från första användningen 3 , för kliniskt bevisad effektivitet 4 ! Puressentiel 2-i-1 behandlingsmaskschampo är en medicinsk produkt.

2: Tvätta och skydda håret

Schampo efter schampolöss

Förutom anti-lusbehandlingslotionen, är Pouxdoux® ekologiska dagliga schampo , med rena och naturliga organiska eteriska oljor (lavendel, lavandin, ylang-ylang och geranium) formulerad för att rengöra hårbotten, hjälpa till att ta bort nit och döda löss. Det underlättar sköljningen av behandlingslotionen: håret skyddas, hårbotten lugnas. Pouxdoux® skyddande balsam

är idealiskt för trassel , med sitt 98% naturliga ursprung och sulfatfria formel, en allierad att välja på för hela familjen (från 3 år)! Vid daglig användning är håret mjukt, glänsande och behagligt doftande.

The Puressentiel POUXDOUX® Protecting Conditioner with organic, pure and natural essential oils from lavender, lavandin, ylang-ylang and geranium is formulated for easier detangling and removal of dead nits and lice. Protects the hair and soothes the scalp. It leaves the hair feeling soft with a pleasant smell. Used daily: Protects the hair. Hair is soft and shiny with a pleasant smell. 

 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3609239 Puressentiel vetenskapliga studier, oberoende parasitologiskt laboratorium
3  Upprepa operationen: 3 dagar efter den första appliceringen och upprepa sedan 7 dagar efter den första appliceringen vid behov.
4  Dubbelblind klinisk studie av effekt och tolerans utförd under dermatologisk kontroll på 11 infekterade patienter, tillämpad under 30 minuter.

Cookie Consent with Real Cookie Banner