Min kundsida

Aromaterapi, Naturlig hälsa & välmående, Tips & Trix

Hur kan man behandla och undvika blåsor naturligt?

Blåsorna bildas under upprepade tryck och friktion som orsakar att de ytliga hudlagren lossnar. Det är ofta mycket smärtsamt och lokaliserade till fötterna på grund av nya skor eller på handen på grund av till exempel intensiv användning av ett verktyg. Hjälp din hud att läka och regenerera med våra naturliga recept dedikerade till vård av blåsor.

Hur undviker man blåsor och skav?

Att applicera en närande vegetabilisk olja ger ett varaktigt skydd för fötter och händer genom att fungera som en andra hud. Dessa aktiva ingredienser kommer att mjuka upp och stärka huden, för att göra den starkare mot aggressioner och därmed förhindra bildandet av blåsor. Tillsatsen av en eterisk olja ger en mycket behaglig kylande effekt på överhettade fötter. 

Här är vårt favoritrecept för att undvika uppkomsten av blåsor och skav:  Tillsätt bara 1 droppe eterisk pepparmyntaolja i en klick kokosnötsolja. 

Applicera lite av denna skyddande behandling på friktionsområdena mellan foten och skon (häl, fotvalv, toppen eller sidan av tårna, etc.). Observera att detta recept kan appliceras på fötterna såväl som på andra delar av kroppen som är känsliga för friktion, såsom insidan av låren eller händerna. Reserverat för barn från 7 år och uppåt. 

Hur botar man en blåsa på foten eller handen naturligt?

Eteriska oljor och vegetabiliska oljor är särskilt lämpliga för att påskynda den naturliga processen för vävnadsregenerering efter skada. Genom att regelbundet applicera våra blandningar kommer de att underlätta läkningsprocessen.  

Oljor som behövs för vård: Eteriska oljor: asiatisk rosenträ, cistus ladaniferous, pelargon, helichrysum, pigglavendel, äkta lavendel, niaouli, verbenonrosmarin, vit sandelträ. 

Vegetabiliska oljor: sötmandel, kalophylle, jojoba, johannesört, nypon. 

Recept:

  • Blanda 1 ml cistus ladaniferous eterisk olja + 0,5 ml helichrysum eterisk olja +10 ml neutral vegetabilisk olja (söt mandel, jojoba).Applicera 4 droppar av blandningen på varje blister, 3 gånger om dagen tillsden är läkt. Reserverat för barn från 7 år och uppåt.
  • Blanda 1 droppe super lavandin eterisk olja och 1 droppe kamfer rosmarineterisk olja med en liten klick sheasmör. Tillsätt en halv klick kokosolja.Applicera ett tunt lager, morgon och kväll, i 1 till 2 veckor. Reserverat för barnfrån 7 år ochuppåt.
  • Blanda 2 droppar cistus ladaniferous eterisk olja + 1 droppe helichrysumeterisk olja + 20 droppar nypon vegetabilisk olja.

  Använd växter och eteriska oljor med försiktighet. Före användning, läs noggrant igenom informationen och försiktighetsåtgärderna för användning. 

Källa: Utdrag ur böckerna ”Aromatherapia, allt om eteriska oljor” och ”ETERISKA OLJOR, VEGETABILISKA OLJOR & HYDROLATES: My essentials”, av Isabelle Pacchioni, utgiven av Aroma Thera. 

Cookie Consent with Real Cookie Banner