Min kundsida

Tips & Trix

Kvalster

Hur blir man av med dammkvalster naturligt?

Luften vi andas är inte den enda faktorn som påverkar våra lungor. Dammkvalster gör våra hem till deras tillflyktsort för att ”förorena” våra liv dag och natt!

Kvalster är mikroskopiska djur närbesläktade insekter och kräftdjur. De finns överallt, men de som finns i husdamm är de mest allergiframkallande. De livnär sig på hudavlagringar som finns i madrasser, kuddar och mattor. Deras tillväxt är maximal i en fuktig och varm miljö. I nio fall av tio är de ansvariga för astma hos unga under arton år. Det är viktigt att regelbundet rengöra överdrag, madrasser, kuddar, mattor, mattor och gardiner uppifrån och ned, men det räcker inte. De måste fås bort och kräver ofta tuffare åtgärder men man bör om möjligt undvika användning av giftiga produkter.

  • Acaricida eteriska oljor

Sprid en blandning av eteriska oljor av fänkål, äkta lavendel , niaouli , oregano, linalo l timjan, verbena som perfekt eliminerar stammar av dammkvalster. Vänta i en halvtimme

KVALSTER: EN DAGLIG JAKT

Osynliga för blotta ögat, livnär sig dessa små bestar (spindelfamiljen) på våra döda hudceller, överblivna naglar eller hår och lever i våra madrasser såväl som sängbottnar, soffor, kläder, gosedjur, mattor, mattor, gardiner m.m.

Att bli av med dem är dock fortfarande svårt och i som i så fall kräver ett dagligt arbete. Enligt flera studier räcker inte konventionell dammsugning (för vilken ett HEPA-filter rekommenderas) endast 10 % elimineras!

HUR ELIMINERAR MAN KVALSTER?

Sängkläder måste tvättas i en temperatur på minst 60°C (var sjätte månad för täcken, var tredje månad för kuddar) eller kemtvättas (till exempel för fjädrar), och ett kvalsterskydd måste användas. Se framför allt till att sovrummen och sängkläderna är så luftiga som möjligt. Vädra täcket och kuddarna utomhus precis som våra far- och mormödrar alltid har gjort.

Dammsug bort dammet, eftersom 1 gram damm kan innehålla 10 000 dammkvalster!  och använd eteriska oljor med anti-kvalsteregenskaper. Sprid en blandning av äkta lavendel , niaouli och timjan linalool eteriska oljor i ungefär 30 minuter, i lika portioner, och en droppe kompakt oregano .

Cookie Consent with Real Cookie Banner